Fun & Facts

Hoe weet ik of jij de bediening doet?

Bedrijfskleding bediening restaurant cafe

Wie doet hier de bediening?

We zitten op het buitenterras van een strandpaviljoen. In St. Maartenszee aan zee. Achter het glas kun je prima zitten. Aan de andere kant van het raam waait je hoofd eraf. De zon schijnt en we willen wat bestellen. Waar loopt de bediening? Oké, even niemand te zien. Dus wachten maar, komt wel goed.

Komt niet goed. Na 7 minuten nog niemand te zien. Dan komt er een meisje aanlopen. Spijkerbroek en zwart T-shirt. Dat moet bediening zijn. Kan niet missen. In Petten hadden ze ook een spijkerbroek en T shirt. “Mevrouw, mevrouw, mogen wij wat bestellen? Oh het het spijt me zegt het meisje vriendelijk, maar ik werk hier niet. Oh sorry”, zeg ik , missertje 🙁

Even later komt er weer iemand aanlopen. Spijkerbroek, soortgelijk T-shirt. Zou ik het wagen? Ze loopt langs onze tafel. We hebben de kaarten in de hand en onze tafel is leeg. Toch loopt ze door zonder te kijken of ons aan te spreken. Ik kijk wel uit om weer te gaan roepen. Straks hebben we herrie in de keet. Verdikke, das ook geen bediening zeg ik lichtelijk geïrriteerd. Waar zijn ze dan? Weet je wat, ik ga naar binnen en vraag de bestelling.
Binnen staan inderdaad een paar dames bij de bar. Ook het meisje van zonet. Verdraaid ze doet toch de bediening, denk ik nog. Kan een van jullie mij helpen vraag ik? Oh natuurlijk roepen ze in koor, zegt u het maar.

Even later staan de zaken op tafel. Is het een idee om de bediening iets te laten dragen van een T-shirt of schort met het logo of de naam van het strandpaviljoen erop? Zo moet je als gast maar gaan gokken wie je wel of niet kan aanspreken.
In plaats van de blunder te begaan om andere gasten aan te schieten, is het duidelijk bij wie je moet zijn. Misschien heb je dit zelf ook wel eens gehad in een winkel. Vooral in kledingzaken schiet je vaak de verkeerde persoon aan. Het kan je een blauw oog kosten 🙂 .