Fun & Facts, Op de werkvloer

Appeltaart vers of niks – poll

stelling appeltaart wearehoreca

Onlangs schreven we al over het feit dat sommige horecazaken zeer slecht presteren. In dit geval ging het om een stuk appeltaart: een uit de diepvries bevroren, niet verse, fabrieksappeltaart met slechte spuitslagroom.

Wat is de moeite om een appeltaart zelf te bereiden, of in samenwerking met een bakker of particulier verse (appel)taart op tafel te zetten. Wellicht kost het wat meer, maar dat verdien je vaak ook terug als mensen terugkomen voor dat heerlijke stuk gebak in jouw zaak. Overigens kan dit ook gelden voor de desserts waar regelmatig een chocoladetaart of appeltaart met vanillesaus op het menu staat.

Bij menig koffietentje in Amsterdam krijg je vers, zelfgemaakt (door een bakker of door de zaak zelf) gebak. Je ogen worden bij binnenkomst al getrokken naar de vitrine met overheerlijke verse carrotcakes, red velvet taarten, appeltaarten en andere lekkernij. Persoonlijk zie ik direct of deze lekkernijen fabriekswaar zijn of vers gemaakt. Als gast voel ik me daardoor extra welkom, want de betreffende horecazaak neemt de moeite om goede producten te serveren.

Daarom de stelling met poll van deze week: 

Verse appeltaart of helemaal geen appeltaart

View Results

Laden ... Laden ...