Aan tafel bij

American Steakhouse Broadway Utrecht

Het gezellige Utrecht!

Proef de sfeer..

Ter viering van mijn verjaardag op een zaterdag met twaalf personen wezen eten bij American Steakhouse Broadway te Utrecht. Het restaurant is gelegen in de oude werfkelders langs de prachtige gracht van Utrecht.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk welkom geheten door de eigenaar of bedrijfsleider en naar onze tafel geleid. Dat geeft toch altijd wel een warm welkom.

De sfeer in het restaurant is wat mij betreft wel kenmerkend voor een steakhouse; vrij donker, veel hout en gezellig druk. Misschien iets te druk, want ik kon nauwelijks mijn tafelgenoten verstaan. Maar dat was te verwachten op een zaterdagavond. Het restaurant heeft twee ruimtes, een ruimte met ronde tafels en een, naar mijn idee, nieuwere ruimte met lange tafels. De tafel in het midden is hoog maar wij namen plaats aan de normale lagere tafels.

Ervaar het eten..

Bij een steakhouse zit je om vlees te eten, en de kaart biedt voldoende mogelijkheden. Biefstuk, entrecotes en een ruime keuze aan Spareribs waar Broadway bekend om staat. Standaard geserveerd met frites of een gepofte aardappel. Het voorgerecht sloegen we over.

De Spareribs waren zoals ik gehoopt had, sappig en zóó zacht dat het vlees van het bot valt.

Verrassend genoeg bestelde iedereen de Spareribs. Gelukkig nam ik de kleinste portie want je krijgt behoorlijk wat vlees op je bord!

De Spareribs waren zoals ik gehoopt had, sappig en zóó zacht dat het vlees van het bot valt. Heerlijk! De sausjes en frietjes waren ook prima, maar de spareribs hadden de hoofdrol!

Voor het dessert zat iedereen zo vol, maar gezien al het lekkers op de kaart besloten een aantal het dessert te delen. Het werden de Oreo Cookie Bash, een chocolade mousse en een toetje met notenijs, noten en caramel.

De desserts waren eveneens heerlijk! Vooral over de Oreo Cookie Bash van mijn buurman hoorde ik lovende woorden. Jammer alleen dat de slagroom spuitslagroom was (vergelijkbaar met de bussen in de supermarkt), die half smelt op je bord. Als échte slagroomliefhebber, ben ik altijd zeer kritisch op de slagroom. Goede volle slagroom maakt een lekker dessert compleet.

Voel de gastvrijheid..

Het was zaterdagavond en bijzonder druk in het restaurant. Mijn verwachting van het personeel ligt dan lager dan wanneer het rustig is. Toch heeft het personeel het boven verwachting gedaan. Ondanks de drukte bleef het personeel vriendelijk en alert; op verzoek kwamen ze snel, en regelmatig vroeg men of het naar wens was. Het eten liet wat langer op zich wachten, maar het werd dan wel tegelijkertijd aangeboden.

Al met al heb ik een ontzettend gezellige verjaardag gehad, en met een tevreden gevoel vertrokken we om een rondje door Utrecht te lopen. Om vervolgens daar ook nog zoveel leuke restaurantjes te zien. Absoluut een goede reden om terug te komen in Utrecht!