Aan tafel bij

Aan tafel bij: Restaurant Rauw in Amersfoort!

WeareHoreca was op bezoek bij restaurant Rauw in Amersfoort.

We waren nieuwsgierig nadat dit restaurant uitgebreid in de kranten heeft gestaan na een waarschuwing van de eigenaar dat de accountants van het kantoor KPMG niet meer welkom zijn in het restaurant. Inmiddels is deze rel bijgelegd en zijn ook de accountants weer welkom. Het was een opmerkelijke en gedurfde actie van de eigenaar!

Al door meerdere mensen werden wij gewezen op het restaurant Rauw. Nieuwsgierig als we waren zijn we hier maar eens gaan eten.
Wat konden wij meer verwachten dan rauw vlees? Want je gebruikt toch niet voor niets de naam ‘Rauw’. Toch? In ieder geval dachten wij aan tartaartjes, carpaccio ’s en filet americain.

De entree van het restaurant is verrassend. Zodra je binnenkomt is er een gevoel van sfeer in de toch wel grote, hoge en een beetje industrieel aandoende ruimte.
Als voorgerecht namen wij de rauw plateau! Echt een aanrader en inderdaad conform verwachting veel rauw vlees maar toch ook olijven en pannenkoekjes met peking-eend. Prima! Een goed begin!

Positieve punten:

  • Een slagerij in het restaurant? Ja dat kan! In de slagerij ligt het vlees te roken/rijpen. Het vlees is dus supervers en dat proef je!
  • Het vlees is heerlijk mals, wij namen de ribeye. Je krijgt een ontzettend groot stuk en de smaak is werkelijk fantastisch. Ik begreep dat het vlees gemaakt wordt op de beroemde BBQ.
  • Authentiek en ook erg hip!
  • Een open keuken, altijd prettig om een beetje mee te kijken
  • De sfeer is gezellig en druk. Het restaurant zit vaak vol dus reserveer van tevoren!
  • Een vriendelijke eigenaar, bij vertrek kregen wij zelfs een hand. Top!
  • Goede wijnen waaronder de Salentein wijn uit Nijkerk, één van mijn favorieten!
  • Het personeel geeft tips en denkt mee, wij konden niet kiezen en haar hulp werd op prijs gesteld.

Iets minder misschien?

Eigenlijk niet. We gaan niet gekunsteld lopen zoeken naar kritische opmerkingen als de avond als zeer positief is ervaren. Gewoon een goed restaurant om heen te gaan. Punt uit.

Nog andere dingen?

Je kunt gratis parkeren voor het restaurant door de ligging buiten het centrum. Handig en goedkoop, ‘ t scheelt je zo ruim tien euro! Zijn toch een paar wijntjes!

Gaan dus!