Aan tafel bij

Aan tafel bij: Pannenkoekenboerderij De Soete Suikerbol te Pijnacker.

We waren op de afgelopen zaterdag op de snelweg bij de afslag Zoetermeer. Ff googelen en we vonden goede cijfers over De Soete Suikerbol in Pijnacker.
Toevallig hebben we zin in pannenkoeken! Dus op weg naar het plaatsje Pijnacker.

Met de tom tom vinden we al snel het restaurant. Een voormalige boerderij uit 1666. Tot 1998 was het zelfs nog een échte boerderij. Toen dus andere pannenkoeken 🙂  Het pand ligt verscholen aan de rand van een keurige woonwijk grenzend aan een stukje hollands landschap, een groene weide met oude bomen. We lopen over een kort houten bruggetje en vervolgens onder een poortje door van een groene haag en staan meteen op een groot terras voldoende voor volgens mij wel 200 zitplaatsen. Wauh, wat een entree zeg! Het scheelt natuurlijk dat de zon schijnt en er één en al leven is van gasten, maar toch!

De huidige eigenaren hebben 10 jaar geleden deze boerderij omgebouwd tot een restaurant. Een restaurant met diverse ruimtes en zalen.  Je kunt er terecht voor pannenkoeken maar ook voor á la carte gerechten, een high tea, feestjes, borrels en recepties. Een trouwfeest is ook mogelijk. Plenty keuze daarom.

Tijdens ons bezoek was het druk. Tja, wat wil je met dit prachtige weer. Veel gezinnen met kinderen en families genieten van een middagje of avondje uit op het terras en het heerlijke eten.
Ondanks de drukte draait alles naar gladjes en naar behoren. Bestellingen komen snel door. Je ziet, er is veel personeel aanwezig, gelukkig ook een groot aantal ervaren krachten.  Dat is op zo’n dag als vandaag een ‘must’.

We krijgen een tafel binnen met uitzicht op de open keuken. Leuk om te zien. De koks gooien naar hartelust de pannekoeken door de lucht alsof het niets is en laten daarmee zien over ruime ervaring te beschikken. De organisatie in de keuken is top, dat kun je zien.  Ook handig dat de bereiding in de keuken is gescheiden tussen pannenkoeken en a la carte gerechten.

Wij bestelden een voorgerecht , een rundercarpaccio en de champignons in kruidenboter gebakken. Voor het hoofdgerecht kozen wij een specialiteiten pannenkoek en de huisgemaakte kipsaté.  Ik zelf was van plan voor de pannenkoek te gaan, maar een saté kan ik moeilijk laten staan. Dan maar van beide wallen proeven. De pannenkoeken zijn overigens gluten- en lactose vrij, zo lezen we. We hebben van alles kunnen genieten!

We sluiten af met ijs en koffie, we rekenen af bij de kassa in de entree en we rijden voldaan richting huis.  Heb je kinderen? Ga hier eens naar toe en je krijgt geen spijt!