Fun & Facts

Aan tafel bij: Restaurant Mamma Mia in Vianen.

Wij waren op bezoek bij restaurant Mamma Mia in Vianen en werden onder andere verrast door de prachtige omgeving. En dát onder de rook van Utrecht!

In het midden van het land ligt het plaatsje Vianen. Een handige plek om eens met vrienden af te spreken, zeker als de een in het westen van Nederland woont en de ander in het zuiden. Al snel had ik via het internet het restaurantje Mama Mia gevonden. Het was die avond echt zomers, een avondje om lekker op het terras te zitten dacht ik nog. Het was dan ook een grote verassing toen ik het restaurant in liep, door het personeel werd opgevangen en via de trap naar beneden op een groot terras uitkwam en naar mijn tafeltje werd begeleid. Wát een mooi plekje in Nederland! Op de website van Mamma Mia staat ‘ Proef authentiek Italie”.. Nou, dass een goed idee, dat gaan we doen!

Wat vonden wij ervan? De Pluspunten:

  • Prachtig terras met een hele fijne zomerse sfeer middenin het authentieke dorpje Vianen. Op een mooie zomerse avond kan je hier lekker lang en romantisch tafelen. Het restaurant ligt naast een hele grote oude kerk die ’s avonds wordt verlicht. Het terras is erg sfeervol met veel groen en ligt naast een beekje. Een vakantiegevoel, dat kreeg ik in Vianen.
  • Eten wordt mooi opgediend. Er wordt gebruik gemaakt van mooi groot servies en het eten ziet er op het bord aantrekkelijk uit, goed gedaan.
  • Het eten was goed. De voorgerechtjes (een vitello tonato en een proeverij van verschillende voorgerechtjes) waren zeer goed. Het hoofdgerecht was ook erg smaakvol. Een van ons had een pizza ‘pulled porc’, de ander kippendijen en ik had de pasta. Allemaal goed van smaak en ook weer mooi opgediend.
  • Personeel weet wat ze te doen staat, er is een duidelijke taakverdeling.
  • Een handig toetjesmenu. Hoewel je gewoon een toetje van de kaart kunt bestellen is er voor alle toetjes de mogelijkheid om deze in mini te bestellen. Ons werd geadviseerd 2 tot 3 toetjes per persoon te bestellen, gelijk aan 1 toetje. Een goed idee vind ik want ik eet eigenlijk nooit een toetje omdat ik het altijd teveel vind. Nu besloot ik toch een minitoetje te nemen. Omdat ik niet kon kiezen nam ik twee minitoetjes, zo zie je maar weer…
  • We bleven nog even natafelen en dit was geen probleem, we werden niet weggekeken en het personeel liet ons lekker zitten.

Iets minder misschien?

Ik bestelde als hoofdgerecht een pasta met knoflook-tomatensaus en garnalen. De pasta was lekker maar vond ik qua smaak wel iets te flauwtjes. Daarentegen fijn dat er niet scheutig gedaan werd met de hoeveelheid garnalen. Maar ja, dat is persoonlijk, hoe lekker vind je garnalen..

Nog andere dingen?

Het parkeren kan in het dorpje Vianen vlakbij het restaurant. Ik denk dat er altijd wel plek is maar kan me voorstellen dat als de winkels open zijn het parkeren iets lastiger is.

Al met al gewoon een leuk restaurantje om er naar toe te gaan. Als de zon schijnt en je kunt op het terras zitten, dan is het helemaal top!

Wil jij ook dat we bij je langskomen en een leuk verhaal over je restaurant schrijven? Stuur dan een mail naar ‘ info@wearehoreca’ en verwijs naar ” Aan tafel bij”.                                                 Wij komen graag voor een hapje en een drankje bij je langs!