Aan tafel bij

Aan tafel bij.. Vijfnulvijf in Amsterdam

Proef de sfeer

De afgelopen dagen zijn mijn man en ik erg druk geweest met een verhuizing. Om even te relaxen besloten we op een avondje naar een restaurantje te gaan. Door een kennis werden wij op Vijfnulvijf gewezen, een modern Aziatisch restaurant. Ik had er nog nooit van gehoord, dat terwijl ik best bekend ben in Amsterdam. Maar guess what, het gaat om een spliksplinternieuw restaurant!  Ze hebben nog geen website maar wel een Facebookpagina.  Binnen werden we vriendelijk begroet door een jongeman. We kregen een mooi tafeltje in het ruime restaurant. Het restaurant doet vrij groot aan maar door de leuke hippe meubels die geplaatst zijn toch ook weer gezellig en sfeervol.

Voel de gastvrijheid

We waren vroeg, het restaurant was nog leeg maar er stonden veel reserveringen gepland. Wat ons direct opviel was de vriendelijkheid van het personeel en met name van de jongeman die ons hielp. Zo beleefd en voorkomend! Mijn man gaf hem nog een tip over het bier en dat kwam tot een leuk kort gesprekje. Ook hielp de jongeman ons een juiste keuze van de menukaart te maken. Al snel kwamen er meer mensen om ons heen zitten. Wij waren intussen hongerig en benieuwd naar het eten helemaal toen we de borden met prachtige Aziatische creaties (sushi etc.) voorbij zagen komen.

Ervaar het eten

Wij bestelden op advies van de jongeman verschillende hapjes van de kaart. Vooral de dim sum van eend (een soort bapao met eend ertussen) was niet te versmaden, wauw wat een smaaksensatie. Ook de andere hapjes waren erg lekker. Zo hadden wij kipsaté besteld en sushi met paling. Alles was echt heel erg lekker! De wijn die ik bestelde werd netjes geserveerd in een mooi wijnglas, ook belangrijk. De toetjes hebben wij niet geprobeerd, dat gaan we de volgende keer zeker doen! Wij hebben genoten.