Aan tafel bij

Aan tafel bij: Restaurant Jasmijn & Ik in Utrecht

Restaurant Jasmijn & Ik in hartje Utrecht een bezoek waard!

Afgelopen weekend had ik afgesproken met een vriendin om samen wat te eten. Omdat we in verschillende steden wonen besloten we in het midden af te spreken, het werd Utrecht.

Omdat we de afgelopen keren in een eetcafé hadden afgesproken leek het ons wel leuk om een Oosters restaurantje (lees gezonder) te pakken. Al snel denk je dan aan een Thai maar al zoekende op internet stuitte ik op het restaurant Jasmijn & Ik in Utrecht. Een reservering was snel gemaakt (telefonisch) en na onze auto geparkeerd te hebben bij Hoog Caterijne (Dinner parking = een aanrader!) liepen we naar het restaurant. Het restaurant ligt wel in het centrum maar toch een beetje achteraf. Al met al was het zo’n 10 minuten lopen vanaf het centraal station.

Hieronder schrijf ik graag mijn bevindingen;

Positieve punten:

  • De inrichting is verrassend. Er zijn in het restaurant twee gedeelten die op elkaar aansluiten. Het eerste gedeelte, ook de ingang, doet chinees aan door de bruine bar en kleine porseleinen beeldjes. Maar de rest van het restaurant is grappig ingericht. Een beetje oosters maar ook Mary Poppin-achtig. Je moet er geweest zijn, dan snap je wat ik bedoel. Wij zaten achterin het restaurant, op een verhoogd gedeelte. Mijn vriendin wees nog naar een prachtig chinees kastje die in het restaurant stond. Kortom, aan details is gedacht.
  • Goede wijnen! Alhoewel aan de prijs waren de wijnen echt fantastisch. De eerste slok is direct genieten.
  • Fijne bediening, vooral erg vriendelijk!
  • Lekker eten en leuke gerechtjes! Er wordt geadviseerd drie gerechtjes per persoon te bestellen maar twee per persoon is ook al voldoende vinden wij. De gerechtjes worden leuk opgediend en zijn smaakvol en origineel. Ik vond vooral het hapje de zoete eendenborst erg lekker. Eend is altijd weer een uitdaging qua bereiding maar dit stukje vlees was heerlijk mals.

Iets minder misschien?

Ondanks dat het restaurant goede wijnen serveert wist de bediening hier niet goed mee om te gaan. Toen ik haar het verschil vroeg tussen de wijnen had ze moeite met het formuleren van een antwoord. Jammer! Want dit is juist één van de pluspunten van dit restaurant waar meer aandacht aan besteedt zou kunnen worden. Ik denk dan aan het informeren van de klant over de wijn, laten proeven, de fles laten zien etc.

Het eerste gedeelte van het restaurant is saaier ingericht en minder gezellig. Ze hebben daar één toilet met één deur dus mensen staan voor de bar te wachten om naar het toilet te gaan. Gelukkig zaten we daar niet! Ik denk zelf dat gasten dit minder prettig en minder gezellig vinden.

Kortom we hebben van ons avondje uit genoten en we raden dit restaurant zeker aan!