Aan tafel bij

Aan tafel bij: restaurant De Haagsche Kluis

Den Haag vandaag

Kortgeleden waren wij in Den Haag.  Een prachtige stad om doorheen te wandelen. Dat deden wij dus ook. Uiteindelijk kwamen we aan in een parkachtig gedeelte van de stad. Met daaromheen prachtige gebouwen. Het torentje van de minister-president zagen wij en ook de gebouwen van de Eerste Kamer en van de Tweede Kamer.
Toch wel indrukwekkend.

Het gezellige Plein in Den Haag

Na de lange wandeling door de stad onder begeleiding van een echte Hagenaar wisten wij wat meer van Den Haag.
Wij arriveerden bij een plein. Het heet ook nog Plein.  Zelfs nu midden in de winter een sfeervol plein. We zagen restaurants met gestreepte markiezen voor de ramen, terrassen met tafels en stoelen en veel eetgelegenheden. Overal lichtjes over het hele plein. Alsof het hartje zomer was. Wow, hier wilden wij wel eten.

Een restaurant met een kluisdeur

Na wat zoeken kwamen wij uit bij restaurant De Haagsche Kluis. Een trapje op en dan stond je binnen.  Weer een beetje terug in de tijd. Oude kasten, tegelmozaiek op de vloeren. Natuursteen rond een open haard. Echt een stuk grandeur van weleer.
Later hoorden wij van de bediening dat beneden nog een oude kluisdeur aanwezig was. Nog van een echte bank die daar tot aan de oorlog gehuisvest was.
Nu was achter die enorme kluisdeur de keuken gevestigd.

Heerlijk eten voor redelijke prijzen

Wij namen plaats in het à la carte restaurant. Al snel kregen wij de kaart en bestelden onze wijn.   De keuze was gevarieerd.  Voor elk wat wils, zeg maar. Een Kluis hamburger op het menu. Ook parelhoen uit de oven en stoofpotjes. Plus biefstuk, vis en nog andere gerechten.  Wij bestelden stoofpotje en de biefstuk.  Alles voor redelijke prijzen.

De gerechten werden opgediend door de kok. De smaak was heerlijk, de borden mooi en royaal opgediend en warm. Een lekker stamppotje erbij. Wij vonden het heerlijk.
De vriendelijke bediening, de romantische sfeer. De ambiance van het pand. Dat alles maakte de avond aangenaam. Nog een kopje koffie om het af te maken. Het was een prima avond.

Volgende keer ministers kijken

De volgende keer als wij in Den Haag zijn gaan we voor de lunch denk ik hier weer naar toe.
En dan op bezoek bij de ministers. Want die zie je daar ook. Het Haagse pluche.