Aan tafel bij

Aan tafel bij: Restaurant Chef aan de Werf

Wij waren te gast bij restaurant Chef aan de Werf in Hilversum op het voormalig gemeentewerf.

Relaxed parkeren

De aankomst is relaxed. Dat is een goed begin! Geen gedoe met parkeren in een ondergrondse garage of bij een parkeermeter in de stad. Gewoon je auto neerzetten vlakbij het restaurant op een groot plein van de voormalige gemeentewerf. Vandaar loop je naar het restaurant. Over het fabrieksterrein.  Dit restaurant is gevestigd in een oude industriële loods van de gemeente. Het was eerst een farmaceutische fabriek. Je ziet het aan de banken en de verlichting buiten. Heel bijzonder. Je ziet het op dit moment wel meer. Restaurants die gevestigd zijn in oude gebouwen, loodsen of ook in kloosters of kerken.

Oude sfeer overal doorgezet

Voor gasten is dit een leuke ervaring. Bij binnenkomst vallen dan direct dingen op zoals bijvoorbeeld een deur met een loketraampje erin. Je gaat je dan meteen afvragen wat zoiets vroeger is geweest. Ook de oude fabriekstegeltjes aan de wand, waarbij je denkt of het de oorspronkelijke tegeltjes waren.Vroeger hadden ze ook wel smaak (van interieur dan in dit geval). Voor iemand die van geschiedenis houdt is dit al een leuke ervaring.
Daarna mochten wij zelf een tafeltje uitzoeken. En dan ga je nog eens om je heen kijken , naar de hoge plafonds en de aparte ramen. Geverfd in een kleur.Naast de borden liggen mooie geruite servetten. Die doen denken aan geruite theedoeken. Alles in de oude sfeer bij elkaar uitgezocht. Het bestek ligt in metalen manden. De bar heeft ook een bijzondere uitstraling. Alles is in de stijl van een voormalige fabriek gelaten.

Een verrassende keuze uit meerdere gerechtjes

En dan het eten. Daar komen we tenslotte voor. We krijgen brood in een mandje. Daarbij een groene tapenade. Het flesje olijfolie staat op tafel. Die hebben we erbij geproefd.
We laten de bestelling opneming door de uiterst vriendelijke bediening.We kiezen 3 gerechten van de menukaart. Elk gerecht kost ongeveer €11. De bediening adviseert drie tot vier gerechtjes uit te kiezen om de maag goed te vullen. Elk van de gerechten vormt een verrassing.

Bijvoorbeeld het gerecht- sesam cannelloni met zalmtartaar – was superkrokant  en erg smakelijk. Op de facebooksite van restaurant Chef aan de werf staan ook foto’s van hoe dit gerecht gemaakt wordt. Veel van de gerechten, misschien wel alle, worden door de kok zelf gemaakt. Ook de koekjes en de chocolade.

Fantastische chef kok!

De chef kok – tevens de eigenaar – stond die avond alleen in de open keuken. Wat een topper, alles deed hij alleen! Niets van oponthoud of vertraging gemerkt. Het bereiden en opdienen, alles liep op rolletjes.En dat voor ruim 30 gasten met ieder een drie- tot viergangenmenu!     Bij ons loopt thuis met 8 personen al alles in de honderd. En dan krijgen ze echt geen keuzemenu 🙂

 

Conclusie; een echte aanrader voor een heerlijk en gezellig avondje uit!