Aan tafel bij

Aan tafel bij: MiXit in Naarden

We hebben niet gereserveerd maar de vriendelijke eigenaresse verzekert ons ondanks de drukte dat er binnen 5 minuten een tafeltje vrij komt. Dus vlug de auto verderop geparkeerd en even later zitten wij dicht bij het raam aan een leuk tafeltje met zicht op de oude kerk.Binnen een minuut krijgen we de menukaart in handen gedrukt en kunnen we ons wijntje bestellen. De chardonnay die wij bestellen is niet open maar het is volgens de bediening geen probleem om deze per glas te serveren. Wij vinden Chardonnay nu eenmaal lekkerder dan een Chenin blanc of een Sauvignon. De menukaart laat een mix van keuzegerechten zien. Vandaar waarschijnlijk de naam MiXit.
We nemen een oosters voorgerecht en de coquilles. Beide voorgerechten komen snel op tafel en eerlijk is eerlijk; dit is genieten! De presentatie streelt het oog en de smaak is meer dan oké. We verheugen ons nu op het hoofdgerecht. Tussendoor laten we de wijn weer bijschenken.

De kabeljauw op de huid gebakken ziet er mooi uit en heeft een ingetogen smaak door een bijpassende garnering. De buikspek waardeer ik iets minder door de naar mijn zin enigszins te groot gesneden spekdelen voorzien van een randje zwoerd. Moet gewoon je gerecht zijn en dat was het voor mij niet. Gelukkig kan ik het gerecht ruilen met mijn vrouw voor de kabeljauw.
We ronden het gezellige etentje af met een lekkere koffie met bonbon en klein koekje.

De zaak wordt gerund door de eigenaresse Nicole en haar man, chef kok in de keuken.
Beiden werken overduidelijk met passie en volle inzet aan het de gasten naar de zin te maken.

Sterke punten

[list type=”plus”]

  • Ontvangst door attente en vriendelijke eigenaresse
  • Variërend menu
  • Presentatie van gerechten
  • Goede kwaliteit en smaak
  • Mooie locatie

[/list]

Wat zou beter kunnen?

Duidelijkheid van de menukaart