Aan tafel bij

Aan tafel bij: De Prins in Berlicum

In het Brabantse dorpje Berlicum vind je een oase van genieten en beleving bij restaurant Herberg De Prins. Met een eigen parkeergelegenheid en gelegen aan een doorgaande weg richting het centrum is het restaurant makkelijk te vinden .

Wanneer je aankomt oogt het als een herberg waar je graag wilt aanschuiven. Kom je binnen dan valt je al direct de sfeer op. Een mooie bar met zwevende tap waarbij het bier via een roestvrijstalen buizenstelsel wordt aangevoerd.

Er wordt gewerkt met maandbieren, speciaal bieren maar ook met de bekende merken. De Prins kenmerkt zich door een gezellige herbergsfeer met “mediterrane” inslag Zo kan je voor een open haard zitten en genieten van een goed glas wijn, maar je kunt ook in het restaurant gaan zitten met de mooie zwarte houtbalken aan het plafond en waar de “serranoham” aan de muur is opgehangen. Tijdens het eten wordt de ham voor je ogen gesneden.

[one_half]
image4
[/one_half]

[one_half_last]
image5
[/one_half_last]

Er is veel zorg besteed aan het uiterlijk en interieur. Door de mooie open keuken kan je zelfs contact maken met de koks. Beleving en gastvrijheid staan hoog in het vaandel. Herberg De Prins bestaat dan ook al ruim 10 jaar en is toch wel een begrip in Berlicum en omgeving. Stef is 10 jaar geleden met de Prins gestart en later is daar ook chefkok Stephen en de floormanager Freek bij gekomen. Samen runnen zij het restaurant Herberg De Prins en Eet -en borrel café De Notaris in Schaijk.

We werden hartelijk ontvangen door Freek en Stephen. We werden getrakteerd op een rondleiding door het bedrijf. Je kan hier niet alleen heerlijk genieten van het eten en drinken maar er is voor besloten partijen/vergaderingen een hele mooie ruimte beschikbaar om af te huren. Stephen vertelde dat het volgende project een besloten buitenplaats is waar men kan gaan genieten van een High Wine of een Private Dinner. Met 130 couverts buiten en meer dan 100 couverts binnen, heeft volgens Stephen Herberg De Prins het grootste terras van Berlicum. Wij lieten ons met het eten, verrassen door de chefkok. Wij kregen een houten plateautje met daarop een sierlijke combinatie van kleinere hapjes zoals vier stokjes saté, overheerlijke Spaanse serranoham, gefrituurde garnaaltjes, bitterballetjes en olijfjes.

Met een heerlijk Texels Skuumkoppe biertje van de tap erbij was dit voor ons helemaal af.

[list type=”plus”]

  • Gastvrij en hartelijke ontvangst
  • Genoeg bedienend personeel
  • Er wordt regelmatig bij je nagegaan of alles nog naar wens is
  • Presentatie van het eten zeer goed en origineel
  • Saté gemaakt van mals kippendijvlees
  • Sfeer is gezellig en knus
  • Ruim en gezellig terras
  • Geschikt voor partijen
  • Vanuit het restaurant een kijkje in de gehele keuken
  • Correcte afhandeling van betaling en begroeting bij het verlaten van het restaurant

[/list]

Herberg De Prins heeft veel variatie op het menukaart staan. Zij werken veel met maand- en streekproducten. Het vlees wordt verderop bij de boer gehaald en het brood twee deuren verderop bij de bakker. Een echte aanrader als je in de buurt van Den Bosch bent. Pak de auto of de fiets en geniet bij Herberg De Prins in Berlicum!