Fun & Facts

94% van de gasten vindt fris toilet belangrijker dan bediening!

Voor je gasten is een schoon toilet nog belangrijker dan een vlotte bediening!

Als je een restaurant binnenstapt kijk je allereerst naar of je tafel waaraan je wilt gaan zitten schoon is gemaakt. Het is uiterst vervelend als er nog de kruimels of de etensresten van de voorgangers op tafel liggen. Het is tenslotte de eerste indruk die je meekrijgt.

Hoe denkt de eigenaar over hygiëne?

Als je even moet wachten, gaan mensen vaak direct naar het toilet om zich even op te knappen en de handen te wassen. Maar oei, wat een afgang als deze ruimten achter de gesloten deuren niet fris zijn. Als deze ruimten niet schoon zijn, hoe gaat de eigenaar dan- denk je- om met de orde en hygiene in de keuken?

Slechte hygiëne leidt tot slechte recensies

Gasten zullen deze eerste indrukken als indicator gebruiken bij de beoordeling van de overige zaken in het restaurant. Schone tafels en frisse toiletruimten zijn de eerste indrukken die gasten meekrijgen bij binnenkomst van een restaurant.

Uit onderzoek blijkt dat 94% een frisse eet- en toiletruimte hoger waarderen dan snelle en goede service? De helft van de ondervraagden zouden het restaurant niet aanbevelen als de hygiëne onder de maat is. Het leidt in de meerderheid van de gevallen ook tot slechte recensies op internet.

Bij ons is het wel schoon hoor 🙂

Laatst sprak ik met iemand uit de horeca. Ik vroeg haar naar het beleid van het schoonmaken van de toiletten. Zij vertelde me dat de toiletten door de medewerkers schoon gehouden worden. Alleen als het te druk wordt, blijft het er soms bij, vertelde ze eerlijk. Er is geen beleid, geen schoonmaakrooster of zoiets. We proberen er allemaal op te letten. ‘Maar onze keuken is superschoon hoor’! , voegde zij mij met een knipoog toe.

Ja, ja dat zal wel, maar wat gebeurt en wie let er nog op als het restaurant bomvol gasten zit en volwassenen soms ook nog (te) kleine kinderen zonder begeleiding naar het toilet laten gaan? Oei, even niet aan denken 🙁

Werken volgens rooster!

Voor de schoonmaak van de toiletruimten moet een rooster worden opgesteld. Erg belangrijk voor tussentijdse controles en schoonmaak van de ruimten en attributen. Het moet schoon zijn!

Blinkend schoon wel te verstaan! Net als de keuken en de koelkasten!

Laat ons weten. Hoe denken jullie hierover?