Fun & Facts, Lazy Time

8 restaurants op uitzonderlijke locaties

Er zijn talloze restaurants te vinden op unieke locaties overal ter wereld. We hebben er 8 voor jullie geselecteerd waarvan 2 ver buiten Europa en de rest dichter bij huis; voor als je eens zin hebt om op zo’n bijzondere locatie te dineren.

8 restaurants op uitzonderlijke locaties:

1. Villa Escudero, Filipijnen

Villa Escudero - wearehorecaDoe je waterschoenen maar aan. Dit restaurant ligt naast een kunstmatige waterval en de tafels staan midden in het water ofwel een drijvend restaurant.

2. Grotta Palazzese, Italië

Grotta Palazzese - wearehorecaDit restaurant bevindt zich in de grot van een rotspartij en biedt een fraai uitzicht over de Adriatische zee.

3. Le Jules Verne, Parijs

le-jules-verneEen geweldig uitzicht over Parijs op een bijzondere locatie, en dan wel midden in de Eiffeltoren.

4. Dinner in the Sky, Brussel

Dinner in the sky - wearehorecaEen unieke beleving op een openlucht platform 50 meter boven de grond. Wisselende sterrenkoks koken hier vlak onder de sterren van de hemel. Het concept verplaatst zich naar meerdere landen en steden maar in Brussel is dit platform jaarlijks te vinden tijdens ‘Brussels in the Sky’.

5. Restaurant Fangweng, China

Fangweng - wearehorecaDit restaurant heeft een lange gang langs de bergen die uitkomt in een grote eetzaal in de rotsen. Een gedeelte van de zaal hangt uit de rotsen en geeft een mooi uitzicht op het water.

6. The Jane, Antwerpen

the janeDit restaurant is gelegen in de voormalige kapel van een militair ziekenhuis en is volledig omgebouwd tot een modern restaurant. Vooral de gigantische kroonluchter en de lichtgevende schedel geven een speciaal effect.

7. Chateau Neercanne, Maastricht

Chateau Neercanne - wearehorecaHet enige terrassenkasteel van Nederland heeft een bijzonder uitzicht en prachtige plekken om te dineren. Lunch in de voormalige kapel, dineer in het restaurant of op het terras of proef een aperitiefje in de oude mergelgrotten van het kasteel.

8. Restaurant De Kas, Amsterdam

De Kas - wearehorecaHier eet je dicht bij de kern van het voedsel, namelijk in de voormalige stadskwekerij van Amsterdam. Hoewel voormalig worden in de kassen, polders en tuinen eromheen nog steeds groenten en kruiden gekweekt. Dagelijks eet je dan ook wat de oogst schaft.

Bron: 1,2,3,4,5,6,7,8