Fun & Facts

8 dingen die je moet kunnen in de bediening!

Je moet er misschien nog niet aan denken, maar het terras seizoen zal over een niet al te lange tijd al weer beginnen. Misschien wil je in de zomer een centje bij gaan verdienen in de horeca. Maar in de horeca werken niet zomaar mensen. Nee, je moet er, enigszins, voor geschikt zijn.

Wij hebben 8 zaken voor je op een rij gezet die je toch wel moet kunnen wil je graag in de horeca gaan werken:

1.Wees extravert. Mensen die heel stil zijn gaan het ook niet echt maken in de horeca. Er wordt wel een bepaalde expressie van je verwacht.

2. Initiatief nemen. Je kan niet alleen maar de kat uit de boom kijken. Er wordt ook verwacht dat jij de werkzaamheden ziet en erop inspeelt.

3. Aanvoelen van mensen. Gasten zijn allemaal verschillend. Je moet wel een bepaald gevoel voor mensen hebben om ze op de juiste manier te benaderen en te pleasen.

4. Flexibel zijn. Nooit in het weekend werken of nooit kunnen ruilen van dienst is een no go.

5. Multitasking. In de horeca moeten er soms veel dingen tegelijk gebeuren. Dus wordt er ook van je verwacht dat je meerdere dingen tegelijk kan doen.

6. Stress bestendig. Misschien vanzelfsprekend maar veel mensen vinden dit wel erg moeilijk. Als alles tegelijk komt moet jij je jouw hoofd koel kunnen houden.

7. Het spel snappen tussen gastheer/vrouw en gast. Gasten zijn geen onderbreking van je werk. Je moet snappen hoe je met gasten moet omgaan, ook al zijn ze soms best lastig.

8. Altijd denken in oplossingen. Nooit denken in problemen maar weten hoe je de juiste oplossing ervoor kan gebruiken. Gasten verwachten dit van je wanneer er iets niet goed gaat.

Hebben jullie nog eigenschappen die jullie belangrijk vinden?