Tips & trucjes

6 dingen die tot magnetron ravages leiden bij het opwarmen

Deze 6 dingen kan je beter niet in de magnetron opwarmen:

1. Hard gekookte eieren

Eieren - wearehoreca

Door de snelle verwarming in de magnetron komt er veel stoom in het ei, en dan kan hij zijn ei niet kwijt.. Gevolg: Boem… overal ei en dat is helaas ook niet snel schoon te krijgen.

2. Rode saus

Rode saus - wearehoreca

Zonder dekseltje ontploft de saus zowat.

3. Eten in plastic bakjes of met plastic folie erover

Plastic bakjes - wearehoreca

Door het verwarmen komen de chemische oestrogeen stoffen uit het plastic vrij en deze trekken in het eten. Een bekende chemische stof is BPA, welke schadelijk is voor het lichaam.

4. Fruit

Druiven - wearehoreca

Tegenwoordig wordt er veel diepvriesfruit- en groenten verkocht, ook omdat de vitaminen zo beter behouden worden. Als je het dan snel ontdooid wilt hebben, is het verleidelijk deze even in de magnetron te ontdooien. Doe toch maar niet, door het verwarmen verliest het alle goede stoffen en er blijft dan weinig goeds over. En net als bij eieren, kunnen druiven ontploffen.

5. Alles van metaal

Aluminiumfolie - wearehoreca

Aluminium, bestek, reisbekers van metaal etc. Deze producten kunnen brand veroorzaken in je magnetron. Niet zo veilig dus.

6. Vlees

Vlees - wearehoreca

De buitenste laag begint te koken en het midden blijft bevroren. Door deze ongelijke verdeling van warmte kunnen er snel bacteriën ontstaan. Beste blijft toch om vlees ’s nachts te laten ontdooien.

Bron: 1,2,3,4,5,6