Fun & Facts

5 type gasten en hun reden om uit eten te gaan..

Deze vrijetijdsgasten gaan over het algemeen om vijf redenen uit eten.. De reden bepaalt vaak ook de keuze voor het soort restaurant, zie het hier:

De makkelijke gast

Omschrijving van de gast: is nieuwsgierig naar verschillende stijlen en smaken, maar vind het teveel moeite om een gerecht thuis te koken. Daarbij speelt de twijfel of het dan net zo lekker smaakt.
Kiest meestal voor: restaurant van hoger niveau of internationale restaurants gericht op bijv. de Thaise, Spaanse, Indische of Italiaanse keuken.

De last minute gast

Omschrijving van de gast: heeft na een drukke dag geen zin om te koken. Of kiest tijdens zomerdagen, na het werk, voor een hapje buiten de deur om optimaal te genieten van het mooie weer.
Kiest meestal voor: een snellere hap of voor gelegenheden die makkelijk toegankelijk zijn. Denk aan eetcafes, Grieks of bij een Chinees restaurant. Zomers kiest deze gast meestal voor een bestemming aan zee in één van de strandpaviljoens.

De weekendgast

Omschrijving van de gast: In het weekend draait alles om ontspanning en gezelligheid. En deze ontspanning zoekt men bij de partner, het gezin, vrienden of familie. Na een hectische week is er behoefte aan quality time.
Kiest meestal voor: De partners gaan naar restaurants van hoger niveau; in ieder geval een gelegenheid met een rustige, licht romantische setting. Met het gezin of in een groep wordt er gekozen voor een groot familierestaurant, pannenkoekenrestaurant, wokrestaurant of steakhouse. De vriendengroep plakt er vaak nog een uitstapje aan naar het café of de discotheek.

De ontdekkende gast

Omschrijving van de gast: nieuwsgierig en altijd op zoek naar leuke eetgelegenheden.
Kiest meestal voor: dat is uiteenlopend, zolang het maar nieuw is of interessant genoeg eruit ziet om een hapje te eten. Is deze gast tevreden? Dan heb je misschien niet een vaste gast maar wel een die jouw eetgelegenheid positief promoot bij vrienden, familie of beter nog, via een eigen blog.

De vakantie/dagjes-uit gast

Omschrijving van de gast: een variabele gast die geniet van zijn vrije tijd, nieuwe dingen wil proberen, geen zin of tijd heeft om te koken of daar de gelegenheid niet toe heeft.
Kiest meestal voor: wat er in de buurt is.