Fun & Facts

5 extreem dure desserts..

Iedereen lust op zijn tijd wel een lekker dessert bij een restaurant, ze staan niet voor niets op de kaart. Gemiddeld betaal je dan zo’n € 7,00 per dessert. Prima prijs en niemand die er echt van schrikt. Onderstaande toetjes zijn waarschijnlijk, laten we het hopen, heerlijk om op te eten maar er hangt ook een geweldig prijskaartje aan.

Zou jij een van deze 5 desserts bestellen?

1. Diamanten fruittaart

diamantenfruitcake

Wat is het? Dit is een ontzettend dure taart, maar eigenlijk ligt dat vooral aan de 233 diamantjes die op de taart zijn aangebracht. Nu zit ik me vaak al te ergeren aan harde balletjes op taarten, dus zulke diamanten lijken geen succes. Een banketbakker uit Tokio heeft er zes maanden over gedaan om het ontwerp te maken. Na het maken van de taart werd hij verkocht op een veiling.

Prijs: Schrik niet…. deze taart is 1,55 miljoen euro waard.

2. Aardbeien Arnaud

arnaud-dessert-wah

Wat is het? Restaurant Arnaud’s in New Orleans heeft dit fruitdessert op de kaart staan. Een luxe restaurant waar je tot op je wenken bediend wordt en met een rustig live jazz muziekje op de achtergrond. Dit dessert bestaat grotendeels uit ‘normale’ aardbeien, geserveerd met slagroom en mint. Niets bijzonders zou je zeggen. Je krijgt alleen een 4.7 karaats roze diamant cadeau en dure wijnen t.w.v. 23.000 euro.

Prijs: 1,3 miljoen euro

3. Macarons Haute Culture

MACARON-PIERRE-HEM-wah

Wat is het? Macarons zijn vooral in Frankrijk erg populair. Je vindt ze in allerlei smaken en kleuren en ze zijn niet al te duur. De Franse patissier Pierre Herme wilde wat nieuws proberen en heeft zelf wat andere smaken aan de macarons gegeven, denk aan balsamico azijn, rode wijn, pindakaas, ketchup en nog heel wat andere smaken. Lekker creatief, en zo is het prijsje ook.

Prijs: Voor een klein doosje macarons betaal je 6500 euro.

4. Frozen haute chocolate

frozen haute chocolate

Wat is het? Het dessert schijnt nog het meest te lijken op een soort warme chocomel. Er is gebruik gemaakt van 28 soorten superdure cacao. Om het af te maken krijg je een truffel, slagroom en 24 karaats gouden eetbare snippers. Dit alles wordt geserveerd in een gouden met diamanten versierde beker met gouden lepel. Wil je het bestellen? Dat kan in het Serendipity 3 restaurant in New York.

Prijs: circa 24.000 euro

5. Gouden Weelde

opulence goud

Wat is het? Alleen al vanwege de vele smaken en ingrediënten is dit dessert bijzonder. Als basis krijg je vijf bolletjes Tahitiaans ijs met Madagascar vanille en stukjes Venezolaanse Chuao chocola, afgewerkt met 23 karaats eetbaar goud. Om het helemaal af te maken krijg je gekonfijte vruchten, marsepeinen kersen, truffels, een bijzondere suikerbloem en een sprenkeling Amedei Porcelana chocola, ’s werelds duurste chocolade. Ook hier eet je uiteraard in stijl met een 18 karaats gouden lepel uit een kristallen beker.

Prijs: voor dit dessert betaal je ‘slechts’ 925 euro.

Bron, uitgelicht