Op de werkvloer

10x herkenbaar: werken in een Fastfoodrestaurant

Werken in een Fastfoodrestaurant, is toch weer een hele andere aanpak dan in een ‘normaal’ restaurant. Je hebt op een andere manier contact met gasten en de gasten zelf zijn ook weer heel anders.

Herkenbaar als je werkt in de Fastfood:

1. Na een lange dag werken ruik je alsof je zelf in de frituurpan hebt gelegen..

2. I’m Sexy and I know it.. Hmm nee nou niet bepaald. Elke keer mag je je leuke outfit weer inruilen voor die geweldige bedrijfskleding die je figuur ooohh zo goed doen. Alleen die schoenen al, wow..

3. Mensen die achteraf allerlei aanpassingen willen aan het menu.. Mag je weer terug in je menu om de dingen te wijzigen. En vooral als starter op een hele drukke avond, is dat niet leuk!

4. En die aanpassingen zijn soms zoooo onzinnig.. Geen kaas op mijn burger, graag zonder sla of saus of geen zout op de patat. De reden? Deze mensen willen graag de meest verse aflevering.

5. Wat te denken van de mensen die gelijk een 3-dubbele portie voor zichzelf bestellen.. ‘Gast, hoeveel kan je op!?!?’

6. In de rij met 10 personen, en na het invoeren van de bestelling aangeven allemaal apart te willen betalen.. GRRR Neee, dat kan niet!

7. ’s Nachts komen de meest dronken mensen bij je bestellen, en dan duurt bestellen laaaang.. En dan nog niet te spreken over alle suffe grappen waar je Niet op wilt reageren. Jij blij als alleen de Drive nog open is.

8. Hoewel, bij de Drive ben je ook niet van succes verzekerd. Denk aan de enorme wachtrijen, groepen die allemaal tegelijk schreeuwen door de telecom, enorm ongeduldige toeters, en mensen die 3 meter van je raampje af gaan staan met de auto..

9. De ‘5 seconden regel’ is in de fastfood de ’10 seconden regel’.. Wat niet weet, wat niet deert

10. Je krijgt zeker te maken met vooroordelen over werken in een fastfoodrestaurant.. Vaak moet je vervelende opmerkingen incasseren en word je bestempeld als ‘doelloos’ en ‘ongemotiveerd’. Ze moesten eens weten..