Fun & Facts, Lazy Time

10 verschillende type medewerkers

Welke type medewerker ben jij?

  1. De betweter

  Je herkent ze direct. Ze weten het altijd beter dan een ander. Ze gaan graag met je in discussie en lokken je uit de tent om boos te worden. Verbaal zijn ze sterk en als ze geen gelijk krijgen, worden ze boos en voordat je het weet slaat de vlam in de pan. Dat wil je niet, zeker niet met de gasten erbij.

   

  1. De intrigant

  Ze staan altijd maar achter je rug om met andere collega’s te smoezelen over van alles en nog wat, dat volgens hen, niet goed gaat in het bedrijf. Zij vergroten dit het liefst uit zodat tenslotte iedereen in het bedrijf er door raakt aangestoken. Negativiteit op de werkvloer is dodelijk om de sfeer goed te houden.

   

  1. De stille

  Je ‘hoort’ de stille natuurlijk makkelijk omdat deze altijd zijn mond houdt en alles gelaten over zich heen laat komen. Je weet niet hoe deze persoon nou eigenlijk echt denkt en je weet ook niet hoe je hem of haar enthousiast kan maken. De stille doet keurig zijn werk en je hebt er geen last van. Waar kun je deze persoon blij mee maken?

   

  1. De baas

  Dat zijn ze natuurlijk niet, want de echte baas is vaak de eigenaar of de bedrijfsleider. Nieuwe collega’s op de werkvloer denken vaak wel dat deze collega de baas is. Je herkent ze aan de autoritaire houding richting de anderen en bij voorkeur blaffen ze hun bevelen, want ze denken daarmee indruk te maken.

  Ze accepteren geen tegenspraak en gaan aan het eind van de dag het eerst naar huis.

   

  1. De smoesjesmaker

  Je herkent ze wel. Ze hebben het natuurlijk vermogen om je aan het lijntje te houden en je om te tuin te leiden. Ze beloven veel maar doen weinig. Ze zijn een kunstenaar om iemands iets op zijn mouw te spelden en ze zijn zeer creatief in het bedenken van leugentjes. En niet altijd om bestwil!

   

  1. De pessimist

  Je weet het meteen. ze geven altijd een ander altijd de schuld en het ligt nooit aan hen als er iets fout gaat. En fout gaan, dat doet het volgens hen altijd. Niets is er goed en alles kan beter, en als het aan hen ligt zou morgen alles anders gaan. Is er iets leuks te melden binnen het bedrijf, dan weten zij er wel een zodanige draai aan te geven dat niet meer leuk is. Pessimisten trekken energie uit je bedrijf.

   

  1. De lolbroek

  Er is altijd wel een collega die graag de lolbroek wil uithangen. Op zich is dat niet erg maar er zijn momenten waarop je geen zin in lol hebt. Moppen tappen is zijn ding en vooral anekdotes met gasten die hij heeft meegemaakt worden uitvoerig onder lachen, gieren en brullen verteld. De lolbroek weet er vaak wel de stemming in te houden en dat is beter voor het bedrijf dan een droeve sfeer. Dat dan weer wel.

   

  1. De optimist

  Je herkent de optimist aan zijn eeuwig enthousiasme om alles wat tegenzit toch weten uit te leggen als een uitdaging. Niets staat er in de weg om de grootste en de beste te worden. Geen obstakel op de weg houdt hen tegen om het succes te vieren. Ze verliezen nog wel eens de rauwe werkelijkheid en feiten uit het oog. Toch liever een optimist dan een pessimist in je zaak.

   

  1. De doordouwer

  Het is hard werken in de horeca en het vraagt discipline om je werk goed te doen. Dat verwacht hij ook van zijn collega’s. Geen smoezen, geen escapes, gewoon doen wat je wordt opgedragen. Ga tot het eind, tot je niet verder kunt en wees er de volgende dag als eerste bij om de deur te openen. Zo hoort dat nu eenmaal.

   

  1. De haas

  Alles gaat snel, alles moét snel volgens de haas. Tijd is geld en rammen is vlammen. Door de haast valt er nog wel eens iets op de grond of wordt een reservering vergeten in te boeken. Maar thats all-in the game, het hoort er bij. Niks aan te doen. Next!

  Ze verzetten veel werk en zijn altijd in voor méér, de energie raakt niet op!

  Eenmaal thuis gekomen zijn ze kapot..