Fun & Facts, Op de werkvloer

10 ergernissen van keukenpersoneel

Waar gewerkt wordt zijn standaard ergernissen niet meer dan normaal. Elk vak heeft zijn irritaties, hieronder een aantal ergernissen van koks.

Dit levert nog wel eens irritatie op:

 1. Inkoop

Vooral als er te weinig is ingekocht of als het niet (goed) is geleverd. Drama, en regel het maar op een drukke avond..

 2. Grote groepen

Leuk is het als deze grote groepen gewoon twee of drie verschillende gerechten kiezen. Minder leuk wordt het als een groep van 20 gasten ook 19 keer een ander gerecht bestelt. Wat een uitdaging, ook omdat je natuurlijk alles tegelijk wilt kunnen laten serveren.

 3. Labelen

Zelf ben je secuur met het labelen en ordenen van producten, daar waar je collega de dag voor jou helemaal niets heeft gelabeld of onjuist. Kan je het alsnog zelf doen of je vindt zure pakken melk in de koeling.

 4. Wijzigen gerechten

Door allerlei allergieën of andere zaken, vragen gasten regelmatig om kleine of grote wijzigingen van gerechten. Vooral als er een hele waslijst aan eisen komt, is het chaos ten top. Alsof je niet al druk genoeg bent.

 5. Miscommunicatie bediening

Nóg leuker is het als die wijzigingen vanuit de bediening niet goed of helemaal niet zijn doorgegeven en het bord uiteindelijk terug komt. En je kunt wel raden wie de schuld krijgt.. Juist ja, de keuken!

 6. Mise en Place niet goed voorbereid

In de veronderstelling dat alles piekfijn geregeld is kom jij in de namiddag naar je werk.. Om er vervolgens tijdens de avonddrukte achter te komen dat toch niet alles goed is voorbereid.

 7. Veel afwas, weinig mankracht

De afwas  stapelt zich op en aan servies heb je haast tekort, toch moet je er tijd voor maken als de rest het ook niet redt. Toch maar even helpen dan, om vervolgens op een gloeiend heet bord een koude salade of ijs te moeten serveren, oeps.. Wachten dus.

 8. Te weinig mankracht in de keuken

Het komt regelmatig voor dat medewerkers naar huis worden gestuurd omdat het zo rustig is, maar tadaaa ineens komt er een massa aan gasten, en dan is er toch echt een tekort. En nee, jij was nou net niet diegene die naar huis mocht, zweten dus!

 9. Zomerse dagen, te heet in de keuken

Af en toe heb je het gevoel alsof je in een sauna staat met gevoelsmatige temperaturen van 50 graden. Niet de ideale situatie om in te werken..

 10. Keukengereedschap

Niets irritanter dan een bot mes, versleten plakkende pannen of apparatuur dat niet naar behoren werkt. Je kunt daardoor niet de snelheid en kunde aanhouden die je voor ogen hebt; erg frustrerend.

Vast en zeker zijn er meerdere irritaties, wat is jouw grootste ergernis in de keuken?!